Laat je betoveren door Magisch Maastricht Vrijthof

Het grootste en mooiste winter event van Nederland keert dit jaar magischer terug dan ooit. Kom in december naar Magisch Maastricht Vrijthof en geniet van typische winteractiviteiten, nostalgische attracties, het lekkerste eten, de kerstmarkt en het nieuwe Streekproductenplein. 

Attracties

De overdekte schaatsbaan van maar liefst 1.000 vierkante meter is al jarenlang dé publiekstrekker op Magisch Maastricht Vrijthof. Nieuw hier is een kleinere replica van de Sint-Servaasbrug, waar je overheen kunt lopen of onderdoor kan schaatsen. Je op "glad ijs" begeven kan dit jaar ook op de nieuwe street curlingbaan, waar je het met en tegen elkaar kunt opnemen in een wedstrijdje ‘stenen schuiven’. Een tubeglide aan de voet van de Sint-Servaasbasiliek en de Sint-Janskerk zorgt dit jaar voor nog meer winterpret.Traditiegetrouw mag ook de carrousel niet ontbreken. Een andere topattractie is het nieuwe 45 meter hoge reuzenrad, met gesloten glazen gondels, van waaruit je een spectaculair uitzicht hebt op het Vrijthof en over de stad Maastricht.

Eten & drinken

Magisch Maastricht Vrijthof staat ook voor culinaire verwennerij, met de hartverwarmende drank en spijs die zo typisch is voor de winterse Decembermaand. Uit het vuistje eten kan bij een van de vele chaletjes op de kerstmarkt. Voor een hapje en een drankje kun je ook terecht in het gezellige Grand Café, pal naast de schaatsbaan, of in de authentieke Almhütte waar typisch Oostenrijkse gerechten worden geserveerd. Op culinair gebied is ook gedacht aan lekkerbekken die de voorkeur geven aan een vegetarisch of vegan gerecht.

Kerstmarkt / Streekproductenplein

In de sfeervol verlichte stalletjes op de traditionele kerstmarkt vind je het mooiste handwerk, kerstdecoraties, cadeaus en nog veel meer. Dwalend over de kerstmarkt, kom je ook genoeg chaletjes tegen, met lekkernijen als crêpes, poffertjes, wafels, flammkuchen en curryworsten, waarbij een glas glühwein of warme chocolademelk met slagroom natuurlijk niet mag ontbreken. Nieuw dit jaar is het Streekproductenplein, waar meer dan 150 Limburgse streekproducenten de beste en lekkerste waar uit de regio uitstallen.

Agenda / Evenementen

Tijdens Magisch Maastricht worden er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. Als de agenda klaar is zal deze gedeeld worden en regelmatig bijgewerkt worden.