Veelgestelde vragen

Geopend van donderdag 30 november tot en met zondag 31 december 2023.
Zondag t/m donderdag van 10.00 - 00.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 - 01.00 uur
De non-food kerstmarkt sluit dagelijks om 22:00 uur.

Afwijkende openingstijden:
30 november: open van 12.00 - 00.00 uur
24 december: open van 10.00 - 18.00 uur
25 december: open van 11.00 - 18.00 uur
26 december: open van 11.00 - 00.00 uur
31 december: open van 10.00 - 18.00 uur

Magisch Maastricht Vrijthof vindt plaats op het Vrijthof in Maastricht.

Ja, honden zijn welkom en dienen ten alle tijden aangelijnd te zijn. Honden zijn niet toegestaan in attracties, met uitzondering van hulphonden. Houd er rekening mee dat het erg druk en lawaaierig kan zijn, vooral in de weekenden, en daarom is Magisch Maastricht wellicht niet de beste omgeving voor honden.

Nee, alle attracties zijn te bezoeken zonder reservering. Wil je zeker zijn van een plaats op de curlingbaan, reserveer dan je gewenste tijdslot hier.

Vervelend! Stuur een e-mail naar vragen@magischmaastrichtvrijthof.nl met een omschrijving (eventueel met foto) van hetgeen je verloren bent. Wij doen ons best je te helpen! Houd er rekening mee dat Magisch Maastricht Vrijthof niet verantwoordelijk is voor verloren goederen.

Natuurlijk, tijdens Magisch Maastricht Vrijthof zijn er voldoende gelegenheden om een drankje en/of hapje te nuttigen. Dit kan bij de twee grote horecagelegenheden, de chaletjes op de kerstmarkt en het streekproductenplein.

Er zijn diverse (betaalde) parkeergelegenheid in de omgeving van Magisch Maastricht Vrijthof.

Nee, het winter event Magisch Maastricht Vrijthof is vrij toegankelijk. Wel heb je tickets nodig voor verschillende attracties. Klik hier voor meer informatie!

Ja, er wordt alcohol geschonken aan bezoekers boven de 18 jaar. De medewerkers hebben het recht om te vragen naar een ID/paspoort. Het is niet toegestaan om zelf alcohol mee te nemen. Alcohol gekocht op Magisch Maastricht Vrijthof dient genuttigd of weggegooid te worden voordat je het evenement verlaat.

In 10 minuten loopt u van station Maastricht, via de binnenstad, naar Magisch Maastricht Vrijthof.

Ja, Magisch Maastricht werkt samen met Stichting de Knoevel. Verschillende activeiten worden georganiseerd die in lijn liggen met de visie en strategie van Stichting de Knoevel. Stichting De Knoevel verzorgt verwendagen voor gezinnen met langdurig zieke kinderen uit Zuid-Limburg. Tijdens een Knoeveldag staat het gezin centraal, proberen we dromen waar te maken en het hele gezin zorgeloos laten genieten. Zodat iedereen thuiskomt met de mooiste verhalen en herinneringen.

Ja, er zijn verschillende mogelijkheden bij zowel de twee grote horecagelegenheden en de chalets op de kerstmarkt en streekproductenplein.

Vanaf station Maastricht rijden er verschillende lijnbussen richting het Vrijthof. Houdt er rekening mee dat de lijnbussen niet direct aan het Vrijthof stoppen i.v.m. afsluitingen rondom het evenement. Op station Maastricht bevinden zich taxi's welke je graag naar Magisch Maastricht Vrijthof brengen.

Als je in contact wilt komen met de organisatie van Magisch Maastricht, neem dan contact op met:
Sponsoring & arrangementen - sales@magischmaastrichtvrijthof.nl
Marketing - marketing@magischmaastrichtvrijthof.nl
Algemene vragen en gevonden/verloren voorwerpen - vragen@magischmaastrichtvrijthof.nl

Ja, je kunt zeker een bezoek brengen aan Magisch Maastricht Vrijthof als mindervalide. We doen er alles aan om de verschillende horeca gelegenheden en activiteiten rolstoeltoegankelijk te maken. Helaas zijn niet alle attracties geschikt voor mindervalide.

De veiligheid en het comfort van onze bezoekers staat voorop. Magisch Maastricht Vrijthof heeft een robuust beveiligingsbeheerplan, dat wordt gecoördineerd door evenementenbeveiliging en de regionale politie. Als je iets verdachts ziet, of iets dat niet goed voelt, meld dit dan aan een lid van ons beveiligingsteam.

Om de veiligheid te maximaliseren, kan er bij binnenkomst een controle plaatsvinden. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van metaaldetectoren en fouillering van de persoon. Alle tassen worden doorzocht. Let op: deze zoekopdrachten zijn een voorwaarde voor toegang. Elke persoon met illegale of verboden voorwerpen of die niet gefouilleerd wil worden, zal de toegang worden geweigerd. Let ook op de hieronder vermelde verboden voorwerpen. Veiligheidscontroles kunnen leiden tot vertragingen bij het betreden van Magisch Maastricht Vrijthof, houd hier rekening mee.

We vragen alle bezoeker om waakzaam te zijn en tassen en bezittingen nooit onbeheerd achter te laten. Elk onbeheerd item kan worden weggegooid in overeenstemming met onze beveiligingsprotocollen.

Ja, er bevinden zich camera's op het terrein van Magisch Maastricht Vrijthof t.b.v. de veiligheid. Deze camera's maken opnames en worden enkel bij goedkeuring van de politie bekeken, indien daar reden toe is.

Alleen bij de schaatsbaan zijn er lockers aanwezig die je kunt gebruiken. 

Bij de verschillende kassa's kun je een pasje kopen en daar bonnen opzetten. Je kunt daar contact betalen, 1 consumptie (à 3,10 euro per stuk) kun je kopen met contant geld en (contactloos) pin betalingen. Het pasje is te gebruiken in de horeca gelegenheden. Bij de eet & drinkgelegenheden in de chaletjes en attracties kun je terecht met contant geld en (contactloos) pin betalingen.

Magisch Maastricht is een buiten locatie. Zorg dat je de juiste kleding draagt, omdat we open zijn met regen, sneeuw en zonneschijn. Er zijn meerdere overdekte gelegenheden verspreid over het terrein, die warmte en beschutting bieden in verschillende mate van omheining - waarvan sommige verwarmd zijn. De organisatie kan bepaalde attracties sluiten indien de veiligheid niet gewaarborgd kan worden door weersomstandigheden.

Op Magisch Maastricht Vrijthof vind je de volgende attracties:
- een overdekte schaatsbaan van maar liefst 1.000 vierkante meter
- een curlingbaan, waar je met 2 tot 12 personen het tegen elkaar kunt opnemen
- een tubeslide aan de voet van de Sint-Servaasbasiliek en de Sint-Janskerk,
- een magische carrousel
- een reuzenrad van 45 meter hoog
 

Klik hier om de volledige plattegrond van Magisch Maastricht te bekijken.

Tickets kunnen op verschillende manieren gekocht worden:
- aan de kassa's bij de betreffende attracties
- aan de kassa's bij de twee grote horecagelegenheden
 

Ja er is een baby verschoon plek aanwezig op het Vrijthof.

Ja, je ontvangt na aankoop van je ticket(s) een PDF per e-mail dat je kan downloaden en op je telefoon kan laten zien bij ingang van de attractie.